Mikä siinä kuppauksessa maksaa?

Monet asiakkani kummastelevat kuppauksen kovahkoa hintaa. No minäpä kerron mitä kaikkea teen ennen ja jälkeen asikkaan kuppausta.

Ennen asiakkaan tuloa pesutilat pestään ja desinfioidaan. Pesuhuoneen hierontapöydälle laitetaan puhdas vahakangas suojaamaan. Omat vaatteet vaihdetaan, suojaessu, käsineet, kumisaappaat, kaikki pestyt ja puhtaat.

Kun asiakas on saunassa löylyissä laitan vielä kertakäyttöisen muovisuojan kuppauspöydälle. Sarvet avataan pusseista ja asetellaan käyttövalmiiksi. Kuppauskirves otetaan suojamuovistaan ja desinfioin hanat ja muut paikat joihin kuppausken aikana saatan koskea.

Itse kuppaukseen menee aikaa noin 1-1,5h alkuhaastatteluineen, saunomisineen ja loppulepoineen. Tämä on siis se aika jonka asiakas on saunalla.

Kuppauksen jälkeen alkaa huoltavat hommat. Ensin sarvet menee klorilli-liuokseen tunniksi, sitten huuhtelun kautta Oxy+-liuokseen puoleksi tunniksi, sitten taas huuhdellaan ja annetaan sarvien kuivua. Heti kuppauksen jälkeen olen tietysti huuhdelut ja desinfioinut pesuhuoneen kaikilta osin, ottanut kertakäyttöisen suojamuovin roskiin, vaihtanut omat suojavaatteet yms.

Sarvien kuivuttua ne pakataan puhtaita kertakäyttöhanskoja käyttäen steriileihin pusseihin ja suljetaan indikaatio-teipillä. Kuumailmasterilaattorissa sarvet on yleensä tunnin tai uudet silikoniset paljon vähemmän aikaa, materiaalista riippuen siis. Sarvet on käyttökelpoisia kolmekuukautta, jos indikaattoriteippi on asiallisesti.

Tähän kaikkeen huoltavaan hommaan ennen ja jälkeen asiakkaan käynnin menee aikaa yhteensä 2,5-3 tuntia. Toki voin tehdä muuta silloin kun sarvet on liuoksissa lillumassa.
Näin toimien sarvet ja kaikki kuppauksessa käyttävät tavarat ovat varmasti puhtaita ja steriilejä. Koko prosessi on mietitty ja ohjeistettu Suomen Kupparit & Saunaterapeutit ry:n kautta ja minullakin on käynyt Tampereen kaupungin terveystarkastaja tarkastamassa tilat ja toiminnan.

Tervetuloa nykyaikaiseen kuppaukseen!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuppari-Kaisu esittäytyy

Saunotuksia kesällä -22